Video Brandweer handen vol aan katten vast op hoogte in Drachten

Drachten – De brandweer van Drachten had begin van de avond handen vol aan katten die vast zaten aan de Westerwird en Theo van Doesburgstraat in Drachten.

De eerste melding was aan de Westerwird in Drachten hier werd even voor zes uur de brandweer ingeschakeld om poes Tommie te redden de kat was al twee dagen zoek eenmaal ter plaatse hoorde buurtbewoners dat Tommie onder de zonnepanelen is gaan zitten.

De brandweer is met behulp van een hoogwerker naar boven gegaan om zo naar de kat uit te kijken en te vangen. Om dat de kat telkens verder onder zonnepanelen kroop is besloten om straal water te gebruiken.

De straal water was uiteindelijk goede optie en kroop Tommie vervolgens naar andere kant van het dak en ging vervolgens onder andere zonnepanelen liggen.

Buurtbewoners Hadden hun dakraam open gezet om zo te hopen dat Tommie in één van de woningen zou gaan.

De brandweer besloot om weer terug te keren naar kazerne.

Via de meldkamer kreeg de brandweer wederom een melding van kat op hoogte dit was aan de Theo Doelsburgstraat in Drachten.

Ter plaatse gekomen kreeg de fotograaf ter plaatse te horen van wandelaars dat ze zaterdagochtend kraaien zagen bij top van de boom waar de kat vast zat op een eiland aan de straat. De brandweer is met een ladder naar de eilandje om zo de kat te vangen. Met een hoogwerker is de kat ingesloten en zo is het beestje gevangen. Omdat het niet bekend was van wie de kat was is besloten dat de kat is opgevangen door buurtbewoners.

Video Foto’s Willem-veenstra Fotografie media Nieuws

error: Content is protected !!