Video Zeer grote uitslaande brand verwoest loods van NNRD in Drachten

DRACHTEN – Een loods met huisafval is zaterdagavond verwoest door een felle uitslaande brand die werd opgeschaald naar zeer grote brand. Het ging om een loods van de Noord-Nederlandse Reinigingsdienst (NNRD) aan Het Helmhout.

Rond kwart voor zes in de middag kwam de eerste melding binnen op de Meldkamer Noord Nederland. Direct werden een eerste tankautospuit van de brandweer en de politie met spoed ter plaatse gestuurd. Al snel werd duidelijk dat het om een grote uitslaande brand ging in een loods met huisafval, karton en plastic. Er werd binnen een kwartier opgeschaald naar zeer grote brand. De grote zwarte rookwolk was vanuit onder andere Leeuwarden goed zichtbaar.

Vier tankautospuiten, twee hoogwerkers en een groot watertransport werden ingezet om de brand te bestrijden. Een meetploeg van de brandweer werd ingezet om metingen te verrichten in de omgeving. De posten uit Drachten, Burgum, Beetsterzwaag, Ureterp, Leeuwarden en Buitenpost zijn ingezet bij de brand. Er werd een NL alert uitgestuurd om mensen in de omgeving te waarschuwen.

Aan dronebeelden is te zien dat de loods volledig in brand stond. Het was voor de brandweer dan ook te gevaarlijk om de loods binnen te gaan. De brand werd dan ook van buitenaf bestreden. Later op de avond is een kraan ingezet om delen van de gevel te slopen op meerdere plaatsen, dit om beter bij de brand te kunnen komen. De loods kan als verloren worden beschouwd.

De brandweer zal waarschijnlijk nog lang bezig zijn met het nablussen van de brand. De brand is ontstaan in een berg afval en daarna al snel overgeslagen naar het dak. Drone Foto Roberjan Foto’s Henk Bijl Willem-Fotografie en ingezonden

error: Content is protected !!