Bestuurder beledigd agenten rijdt onder invloed bij Garyp

Garyp- Na een nacht in de cel zei een 47-jarige inwoner van de gemeente Opsterland zich dood te schamen voor wat hij een avond eerder had gezegd en gedaan.

De man werd vrijdagavond rond 21.00 uur staande gehouden langs de N31 bij Garyp nadat hij met een snelheid van 155 km/u was gelaserd bij een snelheidscontrole. Toen hij hoorde dat zijn rijbewijs werd ingevorderd, raakte hij buiten zinnen. Hij schold de politiemensen de huid vol en schreeuwde hen verschrikkelijke verwensingen toe. Toen de man zich vervolgens tegen zijn aanhouding verzette, werd hij door de agenten onder controle gebracht. De politieagenten deden aangifte tegen de man. Onderweg naar het cellencomplex zei de verdachte spijt te hebben van wat hij niet had gedaan: “Ik had je op je bek moeten slaan! Dat had ik moeten doen!”

Op het bureau bleek uit een speekseltest dat de Opsterlander onder invloed van drugs onderweg was geweest en werd naast de snelheidsoverschrijding en de beledigingen ook het rijden onder invloed van drugs ten laste gelegd. Een dag na zijn aanhouding gaf de man aan spijt te hebben van wat hij had gezegd. Hij schaamde zich kapot voor zijn gedrag. De man zal zich op een later moment bij de rechter moeten melden.

error: Content is protected !!