Twee personen overleden bij aanvaring op Waddenzee bij Terschelling

Terschelling – Op de Waddenzee is vrijdagochtend een aanvaring geweest tussen watertaxi en veerpont. Hierbij raakte twee personen zwaargewond en een 12-jarige kind word vermist.

De Stormloper van watertaxi De Bazuin, kwam net na 7:00 uur in aanvaring met snelboot Tiger van rederij Doeksen. Meerdere reddingsboten zijn op de plek van het incident.

Er werden bij het begin van de reddingsactie al vier mensen uit het water gered. Even later een vijfde persoon en vervolgens gereanimeerd. Iets voor negen uur werd een zesde persoon gevonden, die werd ook gereanimeerd. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse zijn nog op zoek naar een 12jarige kind die nog vermist is.

Grip
De hulpdiensten uit de hele provincie helpen. Rond 8:45 uur werd opschaald naar Grip 3, een vooraf afgesproken structuur om Hulpdiensten beter samen te laten werken. Niveau drie is bedoeld voor crisissen met bedreiging van welzijn van bevolking binne een gemeente.

Het ongeluk gebeurde in het Schuitengat een paar honderd meter buiten de haven van West Terschelling. Hoe het kon gebeuren word onderzoek naar gedaan. Over de passagiers aan boord zater 27 personen zeven aan boord van Stormloper.

Voor twee mensen werd de aanvaring Vertaal en zijn overleden worden nog twee vermist. Actiefoto Willem-fotografie

error: Content is protected !!