Stenengooiers gezocht na voetbalrellen bij SC Heerenveen – FC Groningen

Heerenveen -Na afloop van wedstrijd SC Heerenveen – FC Groningen op zondag 10 april ontstaan op het parkeerterrein van het Abe Lenstra Stadion vechtpartijen. De politie is op zoek naar enkele personen die tijdens de rellen met stenen naar de politie hebben gegooid.

Stenen naar de politie
Na afloop van de verloren wedstrijd tegen SC Heerenveen zoeken tientallen FC Groningen supporters actief de confrontatie met supporters van de thuisclub.

Er ontstaan hier en daar vechtpartijen waardoor de aanwezige politie besluit in te grijpen om de veiligheid te bewaken.

De ME voerde charges uit met paarden en honden. Daarop wordt met stenen gegooid naar zowel de politiepaarden als agenten. Daarbij raakte twee politiemensen gewond.

Geweld tegen hulpverleners en hun paarden accepteren niet de politie niet vandaar dat ze deze zaak hoog opnemen.

Herken je een van deze personen? Er is veel beeldmateriaal beschikbaar en hierop kunnen de ageten zien dat deze vijf verdachten zich schuldig maken aan strafbare feiten. Een van de verdachten staat zeer herkenbaar in beeld. Herken je hem? Of een van de andere verdachten? Heb je andere informatie die van belang kan zijn voor dit onderzoek? Misschien heb je iemand horen praten over de ongeregeldheden? Wijs diegene dan op onze tiplijn van politie of neem zelf contact met de politie op.

Bron foto politie fryslan Archieffoto Ruben Oosterman.

Update

error: Content is protected !!