Grote Politie inzet na schietincident in Leeuwarden

Leeuwarden – Donderdagavond rond 22:00 uur zijn er mogelijk meerdere schoten gehoord aan de Paulus Akkermanwei in Leeuwarden.

Meerdere personen zouden zijn mishandeld en 1 scooter was gestolen. De scooter is inmiddels door de politie aangetroffen en doen onderzoek in de omgeving.

Er is nog niemand aangehouden de politie is opzoek naar de daders. Blijf op afstand en onderneem zelf geen actie voor je veiligheid. Er zijn op dit moment meerdere specialisten van arrestatieteam ter plaatse gekomen om de vuurwapen gevaarlijke verdachten aan te houden. Mogelijk zitten ze verschuild in de bosjes. Ook is een politiehelikopter ter plaatse om vanaf boven de collega’s benden te ondersteunen bij de zoektocht. De wijk westeinde is afgesloten word zoektocht gestart. Meerdere politie-eenheden zijn Ter plaatse.

Zijn der mensen die iets hebben gezien neem dan contact op met politie Leeuwarden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. De politie heeft onderzoek gedaan aan de Paulus Akkermanwei in Leeuwarden, Westeinde. Er zijn geen aanwijzingen dat er is geschoten. Er kwamen meerdere meldingen bij ons binnen dat er mogelijk was geschoten (harde knallen), daarom is er opgeschaald en uitgebreid onderzoek gedaan.

Duidelijk is nu dat er een conflict heeft plaatsgevonden tussen meerdere personen, waarbij een aantal personen zijn mishandeld. Ook is er een scooter gestolen, die een klein stukje verderop werd teruggevonden door agenten. Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd gaat door. Foto Edwin brandsma

error: Content is protected !!