Veenstra Media

Al het Nieuws uit Friesland

Meerdere panden beschadigd na grote brand in centrum Wolvega

Wolvega – Zondagavond 7 augustus is Wolvega opgeschrikt door een zware brand. Rond 23 uur brak er brand uit in snackbar Snack Plaza aan de Hoofdstraat Oost.

Bij de brand kwam veel zwarte rook vrij. En door de brand ontstond een gaslekkage. Daarom is opgeschaald naar een grote brand. En heeft de brandweer de omwonenden die wonen in het naastgelegen appartementencomplex, aan de Blomslaan, de Van Helomalaan en Hoofdstraat Oost geƫvacueerd.

De omwonenden zijn in het gemeentehuis opgevangen of gingen naar familie. Zij konden vanochtend vanaf 05.00 uur weer terug naar hun huis.

De brand is overgeslagen naar de naastgelegen panden. Niet alleen de snackbar, maar ook de panden van Witgoed Hofstra, Kamsma Schoenen en Vince Herenmode zijn zwaar beschadigd.

Bij het uitbreken van de brand waren vier personen aanwezig in het pand van de snackbar.Zij zijn in het ziekenhuis nagekeken vanwege het inademen van rook.

Vanwege instortingsgevaar is Hoofdstraat Oost afgezet. Dit levert verkeershinder op. Het verkeer wordt geregeld door verkeersregelaars.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Bron gemeente Wolvega.

Foto Brandweer Joure

error: Content is protected !!