Automaterialen De Skieding volledig verwoest door grote brand Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Het pand van Automaterialen De Skieding aan de Zoom in Surhuisterveen is zaterdagavond volledig verwoest door een brand. De eerste brandmelding kwam om 22.34 uur binnen en op dat moment stond het pand al in lichterlaaie.

De brandweer schaalde al snel op waardoor er meerdere brandweerkorpsen uit de omgeving naar Surhuisterveen zijn gekomen. De brand zou voor in het pand zijn begonnen in de autogarage. Daarbij zouden luide knallen zijn gehoord. Door de hevigheid van de brand zijn ook meerdere auto’s die buiten stonden verwoest door de brand.

Het hele gebouw ging verloren. Door de hitte en vuurzee stortte het dak volledig in. De brandweer liet om 23.35 uur weten dat het gebouw – met daarin ook nog een garagebedrijf – volledig is uitgebrand. “Het is gelukt om de omliggende panden te behouden. Er is geen gevaar meer voor overslag naar deze panden”, zo laat de woordvoerder van de brandweer weten. “Het is mooi dat ze er toch in zijn geslaagd om veel voertuigen te behouden.” Ook zouden een aantal auto’s weg zijn gehaald.

De rookwolken trokken deels over een woonwijk. De politie zette daarom de Skieding volledig af zodat de brandweer hun werk kon doen. De brand trok veel bekijks. Bij de brand is volgens de brandweer niemand gewond geraakt. De brandweer liet even na middernacht weten dat de twee vuurhaarden nog niet afgeblust konden worden. Het was wachten op Stedin en Liander om het gas af te sluiten. Dat is omstreeks 0.30 uur gedaan. Daarna is ook met een kraan begonnen om delen van het pand uit elkaar te trekken zodat er veilig afgeblust kon worden.
Foto’s Henk Bijl en Video Willem-fotografie

error: Content is protected !!