Ondersteunende politiediensten verhuizen naar efficiëntere nieuwbouw in Drachten

Drachten – De politie in Noord-Nederland gaat een aantal ondersteunende diensten verhuizen naar efficiëntere nieuwbouw in Drachten. Onder andere de afdeling Forensische Opsporing, het Ketenbeslaghuis en het Regionaal Service Centrum worden straks ondergebracht in vier nieuwe locaties op het bedrijventerrein Azeven Noord. De nieuwbouw en verbouw vindt plaats in het gebied waar nu ook al de Meldkamer Noord-Nederland staat. Met de verhuizing van de ondersteunende diensten wil de politie een efficiencyslag slaan.

De politie heeft de handen ineengeslagen met architect cepezed. In de plannen wordt het onderkomen van de Meldkamer Noord-Nederland uitgebreid en worden er drie nieuwe locaties gerealiseerd op Noorderend 4 en Kelvinlaan 2 en 4. Daar komen in totaal zo’n 535 arbeidsplaatsen (FTE) te werken, tegenover 204 nu. Dat betekent dat andere locaties die niet toekomstbestendig en duurder zijn om te exploiteren worden afgestoten. De politie staat nationaal voor de opgave om te besparen op exploitatiekosten. Ook de eenheid Noord-Nederland moet inleveren en heeft in 2015 de opdracht gekregen om van 135.000 vierkante meter naar 95.000 vierkante meter aan huisvesting te gaan. Daarnaast moet ook de politie voldoen aan de huidige klimaateisen en wil de politie zijn werknemers een goede werkomgeving bieden.

Lees hier ons volledige nieuwsbericht: https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/27/01-ondersteunende-politiediensten-verhuizen-naar-efficientere-nieuwbouw-in-drachten.html

error: Content is protected !!