21-jarige Rotterdammer raakte ernstig gewond bij schietincident in Leeuwarden

Leeuwarden – De politie doet onderzoek naar een schietincident, dat donderdagavond rond 19:30 uur plaatsvond op de hoek van de Obrechtstraat en de Weberstraat in Leeuwarden. Daarbij raakte een 21-jarige man uit Rotterdam ernstig gewond.

De politie heeft op drie locaties sporenonderzoek gedaan. Het schietincident heeft plaatsgevonden op de hoek van de Obrechtstraat en de Weberstraat. Op deze plek zijn kogelhulzen aangetroffen. Het slachtoffer is daarna de Mozartstraat ingelopen, waar hij vervolgens in elkaar is gezakt. De hulpdiensten kwamen ter plaatse voor het verlenen van eerste hulp. De ambulance bracht het slachtoffer daarna met spoed naar het ziekenhuis. Elders in de Obrechtstraat stond de auto van het slachtoffer. Ook hier is sporenonderzoek verricht.

Ruzie en vluchtroute
We gaan er op dit moment van uit dat er voorafgaand aan het schietincident een ruzie heeft plaatsgevonden. We houden er ook rekening mee dat één of meerdere verdachten zijn gevlucht in een kleine zwarte personenauto. Deze auto is vermoedelijk via de Weberstraat de Bachstraat in gereden. Vanaf daar reed het auto via de Sweelinckstraat en het Beethovenplantsoen de Valeriusstraat op. Het voertuig zette daarna koers naar het Europaplein. Vanaf dat moment weten we niet welke kant de auto is opgereden.

Foto Aise vanBeets omrop fryslan.nl

error: Content is protected !!