Video Zeer grote brand op dak van overslagbedrijf Bakker Logistiek in Heerenveen

HEERENVEEN – Donderdagmiddag rond kwart over vier brak er een felle verwoestende brand uit op het dak van Bakker Logistiek aan de Venus. Het dak van de loodslag vol met zonnepanelen.

De grote zwarte rookwolk die vanaf het industrieterrein IBF kwam, was van veraf te zien. De brandweer schaalde al snel op naar zeer grote brand en vanwege de coördinatie naar grip 1.

Op het dak van het pand van Bakker logistiek liggen zonnepanelen die in brand stonden. De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren dicht te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen. Ook werd er een NL-alert verstuurd.

Brandweer posten uit onder andere Tjalleberd, Heerenveen, Grou, Gorredijk, Nieuwehorne, Leeuwarden, Gorredijk, Drachten, Akkrum, Lemmer en Joure zijn ingezet. Om de brand te bestrijden zijn onder meer 5 tankautospuiten, 3 hoogwerkers, meetploegen en het groot watertransport uit Joure ingezet.

De brand zorgt voor flinke vertraging op onder andere de snelwegen rond knooppunt Heerenveen(A32/A7). Om hulpdiensten de ruimte te geven werden de op en afritten van de A32 Heerenveen centrum, in beide richtingen afgesloten. Ook een aantal bushaltes in de ruime omgeving van de brand kwamen te vervallen, alleen vanaf het busstation was nog busvervoer mogelijk.

Rond 18:45 uur meldde de brandweer dat de brand onder controle was. Waarschijnlijk zal de brandweer nog enige tijd bezig zijn met nablus en opruimwerkzaamheden. Bij de brand waren zonnepanelen betrokken, waarschijnlijk zijn glasdeeltjes van de panelen in de omgeving terecht gekomen. Mensen worden opgeroepen om de locatie van aangetroffen deeltjes te melden bij de gemeente Heerenveen. Mensen kunnen deze glasdeeltjes op eigen terrein zelf, met handschoenen aan, oppakken en weggooien in de grijze container.

Uit voorzorg kwamen er meerdere ambulances ter plaatse maar er is uiteindelijk niemand gewond geraakt.

Drone Video foto’s Ane van Sinderen veenstra-Media Edwin brandsma

error: Content is protected !!