man die om kwam in haule bij drugslab is een 53-jarige man uit Eindhoven

Haule – Dinsdagavond 31 mei kregen de hulpdiensten de melding van een brand aan de Polderweg nabij Haule. In het pand waar de melding vandaan kwam trof de politie een synthetisch drugslab. Ter plaatse bleek dat een persoon om het leven is gekomen en is een persoon zwaargewond geraakt. De politie doet onderzoek.

Rond 21:55 uur kregen hulpdiensten de melding van een brand en ontploffing in een pand achter een woning aan de Polderweg. Ter plaatse bleek al snel dat er geen sprake was van een brand, maar van stevige rookontwikkeling na de ontploffing. Politie, brandweer, ambulance en het MMT kwamen met spoed ter plaatse. Onderzoek wees al snel uit dat de ontploffing is ontstaan door een drugslab in werking. Als gevolg van de ontploffing is er een persoon om het leven gekomen en een 21-jarige man uit Eindhoven zwaargewond geraakt.

Onderzoek
Na het aantreffen van het drugslab is de Landelijke Faciliteit Ontmantelen opgeroepen. In het pand zijn diverse ketels aangetroffen voor de productie van synthetische drugs. Toen bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat het om een drugslab ging is de locatie direct aangemerkt als plaats delict. Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang en de politie is nog bezig met de identificatie van de overleden persoon. Dit is op dit moment nog niet afgerond. De zwaargewonde man hebben we ook nog niet kunnen horen over zijn betrokkenheid. De bewoners van de woning zijn op een andere locatie ondergebracht. Het onderzoek naar het drugslab en welke drugs hier werden geproduceerd gaat door. We proberen te achterhalen wat er in het pand precies is gebeurd en hoe de explosie plaats heeft kunnen vinden.

Chemicaliën en giftige stoffen
Een drugslab brengt zeer grote gevaren met zich mee, zo blijkt ook bij dit incident. Zo kunnen chemicaliën bijvoorbeeld ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen van een dergelijke ontploffing of brand zijn vaak niet te overzien. Niet enkel de productie van synthetische drugs, maar ook de opslag van de benodigde chemicaliën is levensgevaarlijk. Daarnaast worden de afvalstoffen meestal gedumpt in de natuur. Dat is gevaarlijk voor mens, dier en milieu. De gedumpte stoffen zijn vaak zeer brandbaar, bijtend of giftig. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen, wat leidt tot waterverontreiniging. Foto VeenstraMedia

UPDATE 2 juni 2022:
De identificatie van de overleden persoon is afgerond. Het gaat om een 53-jarige man uit Eindhoven. Het onderzoek naar het drugslab gaat door.

error: Content is protected !!