Drie gewonden bij ernstig ongeval bij Kootstertille

KOOTSTERTILLE – Op de Rykswei – N355 heeft zondagmiddag rond twintig over vier een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen twee auto’s.

Eén van de voertuigen kwam op de verkeerde weghelft terecht met een frontale aanrijding tot gevolg. Door de klap sloeg één van de auto’s meerdere malen over de kop en kwam in een sloot terecht. Met een shovel werd de auto boven water gehouden in afwachting van de hulpdiensten.

Politie, brandweer en ambulance kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen. Er kwamen drie ambulance ter plaatse en vanwege de ernst van de verwondingen kwam ook de traumaheli ter plaatse. De bestuurder van de auto die in de sloot belandde raakte ernstig gewond en is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere personen raakten ook gewond en zijn door ambulancepersoneel behandeld.

De N355 tussen Noardburgum en Twijzel werd in beide richting afgesloten vanwege de hulpverlening en onderzoek. De forensische opsporing verkeer heeft ter plaatse een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. De zwaar beschadigde auto is door een berger uit de sloot getakeld. Foto’s VeenstraMedia

error: Content is protected !!