Automobilist vliegt over de kop op de N381 bij wijnjewouden raakt gewond

Wijnjewouden – Rond 01.30 uur heeft er op de N381 tussen Drachten en de afslag Wijnjewoude een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden, waarbij een auto over de kop is geslagen.

De bestuurder raakte door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail en kon de auto niet meer onder controle krijgen, waarna het voertuig over de kop sloeg en de bestuurder zwaar gewond raakte. Omdat het niet bekend was of er meerdere personen in de auto zaten is in de omgeving gezocht naar meer slachtoffers, onder andere in een naast gelegen sloot. Er werd niemand meer aangetroffen.

Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen waaronder mobiel medisch team uit Eelde kwam ingevlogen. De bestuurder is opgevangen door het ambulancepersoneel en behandeld en is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De N381 in de richting van Wijnjewoude is tijdens de afhandeling van het ongeval afgesloten geweest voor het verkeer, op de weg waar het ongeval plaats vond lag bezaaid met brokstukken, dit moest worden opgeruimd voordat de weg weer kon worden vrij gegeven.

De politie maakte zondagochtend bekend dat de bestuurder een 21-jarige man uit Dieren uit de provincie Gelderland betreft, hij zat alleen in het voertuig.

error: Content is protected !!