Verdachte van seksuele uitbuiting aangehouden in Drachten

Drachten – De politie hield op dinsdagochtend 10 mei in Drachten een 32-jarige man uit Drachten aan als verdachte in een mensenhandelonderzoek. De man wordt ervan verdacht een vrouw te hebben gedwongen tot prostitutie. De politie roept mensen op zich te melden als zij informatie hebben die van belang kan zijn in dit onderzoek.

Aanhouding
Rond 08:00 uur werd de man aangehouden in Drachten. Hij wordt verdacht van mensenhandel in de vorm van seksuele uitbuiting. De aangehouden verdachte zit op dit moment in volledige beperkingen en wordt gehoord. Het onderzoek gaat door.

Onderzoek gestart na meerdere meldingen
Een aantal maanden geleden kwamen er meldingen van illegale prostitutie binnen bij het basisteam Oost Fryslân. Hierop startte het Team Mensenhandel van de recherche Noord-Nederland een onderzoek. Dit onderzoek leidde tot de aanhouding van deze verdachte. Na de aanhouding is de woning van de verdachte doorzocht. Agenten namen hierbij een auto, een boot en meerdere gegevensdragers in beslag. Deze in beslag genomen goederen zullen worden onderzocht. Archieffoto Veenstra-Media

error: Content is protected !!