Twee invallen in Leeuwarden naar mogelijke gijzeling

Leeuwarden- Zaterdagavond rond 18.30 uur heeft de politie in twee woningen een inval gedaan na een melding van een gijzeling.

De politie kreeg rond half zeven de melding van een mogelijke gijzeling op De Gealanden. Agenten namen geen risico en deden de zware vesten om ze verzamelden zich rond de vier hoogflat in afwachting van een onderhandelaar. Twee onderhandelaars kwamen ter plaatse. De politie deed rond acht uur de inval in de flatwoning, de deur wou met de ram niet open hierop werd in overleg er voor gekozen om de raam te forceren. In de woning werd niemand aangetroffen.

Het Arrestatieteam wat bij de brandweerkazerne ( post noord ) stond, is niet ingezet.

Via de onderhandelaar kreeg de politie een ander adres te horen en vervolgens gingen alle agenten naar de Albert Schweitzerstraat. Hier werd eveneens een inval gedaan en er werden twee personen aangehouden.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat het niet om een gijzeling ging, het slachtoffer was ook niet onder druk gezet en wilde ook geen aangifte doen. Beide verdachten zijn heengezonden. Foto’s bron Hulpdiensten Leeuwarden

error: Content is protected !!