Negen aanhoudingen voor zware mishandelingen op kade in Drachten

Drachten – Rond 02.00 ’s nachts vond er op 26 februari bij een uitgaansgelegenheid op de Noorkade in Drachten een zeer ernstige mishandeling plaats.

Een groep van negen mannen viel twee mannen aan en sloeg en schopte hen. Eén van de slachtoffers, een 29 jarige Drachtster, kreeg meerdere malen schoppen in zijn gezicht, terwijl hij op de grond lag. Hij liep daardoor ernstig letsel op aan zijn gezicht.

De politie stelde daarop een onderzoek in, waardoor de negen mannen op last van de officier van justitie buiten heterdaad konden werden aangehouden. Het gaat om één man van 19 jaar uit Beetsterzwaag en acht mannen tussen 17 en 19 jaar uit Drachten. Vier verdachten zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Zij worden ervan verdacht het slachtoffer tegen het hoofd te hebben geschopt. De raadkamer heeft twee van hen vorige week onder strikte voorwaarden geschorst uit de voorlopige hechtenis. In samenwerking met de Gemeente Smallingerland hebben alle negen verdachten tot 26 mei 2022 een gebiedsverbod gekregen voor het uitgaansgebied in Drachten.

Het onderzoek is nog niet afgerond. Op het moment dat het OM het volledige proces-verbaal heeft ontvangen zal de officier vervolgingsbeslissingen gaan nemen. Alle negen mannen zijn nu nog verdachte. Archieffoto Veenstra-Media

error: Content is protected !!