Woningoverval aan de Waling Dijkstrastraat in Leeuwarden in opsporing verzocht

Leeuwarden – De politie wil graag weten wie de man is, die op 11 januari van dit jaar mogelijk een woningoverval heeft gepleegd in de Waling Dijkstrastraat in Leeuwarden. Daarbij moest een vrouw op leeftijd haar pinpas en pincode afstaan. Even later werd er met deze pinpas een flink geldbedrag gepind in de buurt van de woningoverval. Er zijn bij het pinnen beelden gemaakt van de verdachte, die hier worden gepubliceerd.

Op dinsdagavond 11 januari belde een man om half negen ‘s avonds met een smoes aan bij een vrouw op leeftijd, aan de Waling Dijkstrastraat in Leeuwarden. Onder bedreiging van een mes moest ze onder andere haar pinpas en pincode afstaan. De vrouw wist te ontkomen en ze vluchtte geschrokken naar haar buren. De overvaller maakte zich uit de voeten. Nog geen tien minuten later werd op minder dan één kilometer afstand gepind bij een pinautomaat bij de kruising van de Huizumerlaan en de Schrans. Dat gebeurde door een man die goed op beeld staat. Deze man kwam daar aan op een fiets met een blauwe voorband.

Duidelijk in beeld
De verdachte voldoet aan het signalement dat het slachtoffer gegeven heeft. We hebben dan ook het vermoeden dat de pinner ook de verdachte is van de woningoverval. In de video zijn duidelijke beelden te zien van de man, die een aantal keren om zich heen kijkt. Op een gegeven moment kijkt hij daarbij zelfs recht in de camera.

Signalement
De verdachte man is ongeveer 1.80 tot 1.85 meter lang. Zijn leeftijd wordt geschat op 30 tot 40 jaar. De man heeft een slank postuur en tijdens het pinnen droeg hij een donkere muts. Ook had de man een opvallende jas aan, vermoedelijk een blauwe PME Legend-jas van het type Skyhog Salute.

Tips? Neem contact op met de politie!
De politie is op zoek naar tips over de identiteit van de man. Weet u wie deze man is? Meld het dan bij de politie. Dit kan via onderstaand tipformulier, via de opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


Archieffoto Veenstra-Media

error: Content is protected !!