Vrachtwagenchauffeur raakt ernstig gewond en kanteld na ongeval op A7 Terwispel

TERWISPEL – Op de A7 tussen Heerenveen en Drachten is maandagmiddag een ernstig ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een auto.

Iets na drie uur kwam er bij de meldkamer een melding van een ongeval op de snelweg, nabij Beetsterzwaag/Terwispel. Brandweer, meerdere ambulances, politie en Rijkswaterstaat gingen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen. De traumaheli uit Amsterdam werd op pad gestuurd vanwege de ernst van de situatie, deze werd echter onderweg afgemeld. Door onbekende oorzaak kwamen een vrachtwagen en een auto met elkaar in botsing, waarna de vrachtwagen kantelde en van de weg af raakte. Mogelijk stond de auto met pech op de vluchtstrook. De politie zal echter onderzoek doen naar de exacte toedracht van het ongeval. De brandweer heeft geholpen bij het ongeval, het is bij ons niet bekend of er iemand bekneld zat.
Zowel de vrachtwagenchauffeur als de automobilist zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Vanwege de hulpverlening was de A7 richting Drachten enige tijd afgesloten, later kon het verkeer via de linker rijstrook passeren. De vrachtwagen, geladen met modder, zal na de spits worden geborgen.

Twee Video’s Foto’s Veenstra-Media

error: Content is protected !!