32-jarige bestuurster gaat ervandoor bij het zien van de politie en botst op lantaarnpaal

Drachten – Dinsdagmiddag besloot een 32-jarige bestuurster bij het zien van politie er vandoor te gaan met haar auto.

Met hoge snelheid reed de bestuurster over de Zuiderhogeweg Drachten. Al snel verloor de bestuurster de macht over het stuur en klapte daarop op een lantaarnpaal. Een voetganger heeft de auto nog ternauwernood kunnen ontwijken. Het voertuig is daarop nog wel in de woonwijk op de Kuinder geparkeerd. Omstanders konden politie de juiste locatie van de auto aanwijzen waarop de politie met meerdere eenheden in de omgeving hebben gezocht naar de bestuurster die er te voet vandoor was gegaan. Enkele straten verderop is de bestuurster aangehouden.

Uit de speekseltest bleek dat ze mogelijk onder invloed was van Amfetamine en Methamfetamine. Daarom wachten de politie op de uitslag van het bloedonderzoek.

Omdat het niet de eerste keer was dat de bestuurster onder invloed reed van verdovende middelen en omdat haar rijbewijs al eerder was ingevorderd is de auto nu in beslag genomen.

Ook wordt de verdachte verlaten plaats ongeval ten laste gelegd.

In het voertuig werden 10 pillen aangetroffen. Vermoedelijk gaat het hier om Amfetamine. Daarom wordt de verdachte ook het bezit van harddrugs ten laste gelegd. foto Politie Basisteam Oost Fryslân

error: Content is protected !!