Zeer Grote uitslaande brand in Gorredijk Video

GORREDIJK – Vrijdagmiddag is er een grote brand uitgebroken in een loods bij een interieurbedrijf aan De Werf.

Het vuur brak even voor half drie uit en breidde zich zeer snel uit. Bij aankomst van het eerste blusvoertuig sloegen de vlammen al uit het pand. Er is snel opgeschaald naar grote en later zeer grote brand. De brandweer korpsen uit Gorredijk, Jubbega, Beeststerzwaag, Drachten, Heerenveen en Tjalleberd kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. Er kwamen vier tankautospuiten en twee hoogwerkers aan te pas om de brand te blussen. Ook werden meetploegen ingezet om te meten of de rook voor gevaar zorgde voor de omgeving.

De enorme zwarte rookwolk was in de wijde omtrek zichtbaar. Naastgelegen bedrijven werden door de brandweer nat gehouden om te voorkomen dat het vuur oversloeg. Een naastgelegen autobedrijf liep kleine brandschade op. De brandweer heeft erger kunnen voorkomen. De loods van het interieur bedrijf kan als verloren worden beschouwd, de brandweer probeert het kantorengedeelte te behouden.

Het industrieterrein is afgesloten voor al het verkeer zodat de brandweer de ruimte heeft. Een verlichtingscontainer van brandweer Burgum is ingezet bij de nabluswerkzaamheden die vermoedelijk nog enkele uren gaat duren. Ook een kraan is ingezet voor hulp bij de nabluswerkzaamheden.

Foto’s en Video Willem Veenstra-media Henk Bijl

error: Content is protected !!