Twee inwoners uit Ter Apel in Drachten aangehouden voor woninginbraak

Drachten – Zaterdagnacht omstreeks 02-00 uur werden de politieagenten gealarmeerd voor een melding dat er bij een woning een raam ingegooid was en dat er twee mannen in de woning waren.

De bewoonster lag in bed en belde meteen 112. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse gegaan, Er bleek een inbraak gepleegd te zijn waarbij een tablet en geld werd gesloten.

Een zoekende politieagent trof op de Ureterpverlaat twee personen aan op de fiets. Bij het zien van de politie probeerden de mannen te vluchten door elk een andere richting op te gaan. Éen van de mannen is door de politie achterhaald op het Noorderend in Drachten. Dit bleek te gaan om een 23 jarige man uit Ter Apel. Hij voldeed aan het signalement van één van de daders bij de woninginbraak en is ingesloten in het cellencomplex. Na onderzoek was al snel de identiteit van de andere inbreker. Dit betrof een 16 jarige jongen ook uit Ter Apel. Hij is in de loop van de middag ook aangehouden en ingesloten. Bij hem is de gestolen Tablet aangetroffen. Beide zitten vast voor verhoor en onderzoek en worden vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Bron Politie_oostFryslân Archieffoto Veenstra-Media

error: Content is protected !!