Politieagent gewond na ongeregeldheden in Anjum

Anjum – Een politieagent is in de nacht van donderdag op vrijdag ernstig gewond geraakt aan z’n gezicht tijdens ongeregeldheden in Anjum.

Een 27-jarige man uit de gemeente Noardeast-Fryslân is hiervoor aangehouden. De ME heeft in Anjum meerdere charges uitgevoerd. Ook in Ferwert was het onrustig en keerde een groep mensen zich tegen de politie.

In Anjum zorgde een groep van zo’n 150 mensen voor ongeregeldheden. Zo werd er eerst brand gesticht op de kruising van de Mûnebuorren, Skeanewei en de Burmaniastrjitte. De ME werd ingezet om ervoor te zorgen dat de brandweer het vuur veilig kon blussen.

De gemeente kondigde rond 00.30 uur een gemeentelijke noodverordening af, waardoor niemand zich meer op straat mocht bevinden. Desondanks werden er nog meerdere branden gesticht in Anjum. De ME heeft gedurende de nacht meerdere charges uit moeten voeren.

Ernstig gewond

Rond 02.40 uur raakte een politieagent gewond. De agent vorderde een man om weg te gaan op basis van de noodverordening. De man weigerde en gooide op een afstand van ongeveer twee meter een stuk glaswerk in het gezicht van de agent. Die raakte daarbij ernstig gewond. De agent is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat hij meerdere breuken in zijn gezicht heeft.

Collega’s van de gewonde agent konden snel de verdachte aanhouden. De 27-jarige man uit de gemeente Noardeast-Fryslân zit nog vast en zal worden verhoord. Bij de ongeregeldheden in Anjum is ook nog een 18-jarige man uit de gemeente Noardeast-Fryslân aangehouden, omdat hij met houten planken richting de ME aan het gooien was. Archieffoto Veenstra-Media

error: Content is protected !!