17-jarige aangehouden met 16 stuks illegaal vuurwerk op slaapkamer

Fryske Marren – Gisteren hebben de politieagenten in een woning in de gemeente De Fryske marren 16 stuks zwaar illegaal vuurwerk van een 17-jarige jonge uit diezelfde gemeente in beslag genomen.

Agenten vonden het vuurwerk bij hem thuis in zijn slaapkamer. De politie werden anoniem getipt dat de jonge zwaar vuurwerk in zijn bezit had. De is werd aangehouden en er zal proces-verbaal worden opgemaakt. De opslag van zwaar vuurwerk op deze manier is levensgevaarlijk? Je moet er niet aan denken wat er gebeurt op het moment dat het vuurwerk zou ontploffen of wanneer er brand uitbreekt in een woning waar zoveel zwaar vuurwerk zo ligt opgeslagen.

Ook dit jaar geldt er een vuurwerkverbod voor al het (knal)vuurwerk. Er is alleen een uitzondering voor zogenaamd F1-vuurwerk (kindervuurwerk). Het afsteken van vuurwerk is gevaarlijk, maar de opslag kan ook heel gevaarlijk zijn.

Heb jij ook vermoedens dat iemand zwaar vuurwerk in bezit heeft of daarin handelt? Meld het de politie door te bellen naar 0900-8844. Dat kan dus ook anoniem, net als bij deze melding. Daarvoor kun je 0800-7000 bellen. Is er sprake van een levensbedreigende situatie? Bel dan 112. Verknal het niet voor jezelf dit jaar en steek geen vuurwerk af. Bron politie De Fryske Marren facebook

error: Content is protected !!