Grote politie inzet na ongeregeldheden in Drachten

Drachten   – Vrijdagavond was de laatste horeca avond wat voor veel drukte zorgde op De Kade, de politie moest ingrijpen wegens ongeregeldheden.

Na middernacht werd het onrustig in het uitgaansgebied van Drachten. Er ontstonden ruzies waarbij geslagen en geschopt werd. Kort erna kwam de eerste eenheid van de politie ter plaatse. De ter plaatse gekomen agenten probeerden de ruzies te sussen, waarna het publiek hun woede op de agenten uitten. Er kwamen daarom meer politie-eenheden ter plaatse om de jeugd uit elkaar te drijven. Ook politiehonden kwamen ter plaatse. Een agent is tijdens de inzet van de honden gebeten en gewond geraakt, hij is overgebracht naar het ziekenhuis.
Er kwamen circa 15 politie-eenheden ter plaatse om het uitgaansgebied schoon te vegen. Hierbij werden lange wapenstokken ingezet, waarmee een aantal mensen geraakt werden. Tijdens het leegvegen werd de politie door jeugd bekogeld met nitraatbommen. Niet alleen de politie, maar ook een ambulance werd bekogeld met nitraatbommen.
Twee personen zijn door de politie aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Foto’s Veenstra-media

error: Content is protected !!