40-jarige Leeuwarder had een nep wapen bij zich wordt gewond overgebracht naar Ziekenhuis

Leeuwarden – Maandagavond krijg de politie rond 20.30 uur een melding dat een persoon in een horecagelegenheid aan De Centrale in Leeuwarden een vuurwapen bij zich droeg.

Daarop gingen er meerdere eenheden van de politie ter plaatse.

De verdachte weet de horecagelegenheid te verlaten. Agenten zien hem een (voorwerp dat sprekend lijkt op een vuurwapen tevoorschijn halen en te voet een woonwijk in vluchten. Dit maakt dat er een dreigende situatie ontstaat.

De agenten sommeren de verdachte het wapen te laten vallen. Tijdens een daaropvolgende achtervolging zien meerdere agenten zich genoodzaakt te schieten, om zo de verdachte tot stoppen te dwingen en aan te kunnen houden, De verdachte wordt hierbij geraakt in zijn heup.

Uiteindelijk wordt de verdachte aangehouden in de Borneostraat.

Het gaat om een 40-jarige man uit Leeuwarden. Bij hem wordt een – niet van echt te onderscheiden – nepvuurwapen aangetroffen. De verdachte is na de aanhouding vervoerd naar het ziekenhuis.

Veel mensen zijn getuigen geweest van het incident. Ook gaan er veel video’s van het incident en van de verdachte rond op sociale media. de politie begrijpen de impact die dit incident heeft gehad, de wijkagenten zijn daarom vandaag aanwezig in de wijk en beschikbaar om in gesprek te gaan met buurtbewoners. De politie willen mensen die beelden hebben van dit incident vragen deze met de politie te delen en niet verder te verspreiden. Deze beelden kunnen voor het onderzoek van groot belang zijn. De mensen kunnen de beelden uploaden via onderstaande button.

Wanneer er bij een incident door de politie wordt geschoten en er mensen gewond raken, doet de Rijksrecherche altijd onderzoek. De Rijksrecherche maakt geen onderdeel uit van de politie. Het is een onafhankelijke partij die onderzoek doet voor het Openbaar Ministerie. Foto 112fryslan.nl

error: Content is protected !!