Wolkbreuk laat Friese brandweer over uren maken verschillende wateroverlast meldingen in de Provincie

Friesland -In het het Noordoosten van de provincie Friesland had de brandweer het erg druk met vele wateroverlast meldingen.

Zoals bij de seniorenflat De koaster aan de Goudtsjeblom Strijtte heeft de de brandweer een kelder leeggepompt die vol was gelopen met water.

In Buitenpost was een deel van een dakopbouw ingestort van een bedrijfspand. De brandweer kwam met spoed ter plaatse bij Enitor aan de Beatrixsstraat, omdat het brandalarm was afgegaan. De omgeving is afgezet, de brandweer kon niet veel doen.

In de Westereen liep de benedenverdieping van het verzorgingstehuis Silkkemahus onder water. De bewoners zijn geëvacueerd naar de hogere verdieping. terwijl het water werd weggepompt. Met een giertank is het water weggepompt.
Een aantal geparkeerde auto’s die in het water stonden zijn weggesleept. voor de kinderen was het allemaal veel waterpret.

Sumar – Op een camping aan het Bergummermeer bij Sumar werden campinggasten verrast door een flinke regenbui. Al snel stond de camping vol water, sommige gasten spoelden bijna uit hun slaaptent. Ook hier is de brandweer ter plaatse geweest om het water weg te pompen. Een tankstation in De Westereen werd getroffen door de flinke regenval, De shop liep veel waterschade op. Ook in het centrum van De Westereen werd een winkelcentrum afgezet vanwege de grote hoeveelheid regen.

In Surhuisterveen was er ook veel wateroverlast in het centrum en toegangswegen liepen onder water.

Bij een café liep het water flink naar beneden het café waar een kelder was volgelopen.

Bij verzorgingstehuis t Suyderhus was veel water door het dak gekomen de brandweer heeft de ondergelopen kelder leeggepompt.
Foto’s Jeffreyklaaijsen

error: Content is protected !!