Getuigen gezocht poging diefstal met geweld

Leeuwarden- Op maandag 17 mei 2021 omstreeks 20.05 uur fietste aangever met een vriendin op de Pasteurweg te Leeuwarden.

Op genoemde straat werden zij tot stilstand gebracht door een groepje van 3 jongens. Eén van de jongens vroeg welke mobiele telefoon de aangever had, toen hij het merk van de telefoon noemde eiste de jongen zijn telefoon. Toen de aangever hier ook niet aan meewerkte pakte de jongen een wapen uit zijn zak. Dit wapen leek op een vuurwapen en hij hield deze naast zich en zei weer dat hij de telefoon van aangever wilde hebben. Omdat de aangever wederom niet mee werkte fietsten de 3 jongens weg in de richting van het Zamenhofpark.

Het signalement van de drie jongens is:

Persoon 1:
Blanke jongen, ongeveer 1.70-1.75 meter lang, kort bruin haar, zwarte dikke Nike jas en droeg een grijze trainingsbroek

Persoon 2:
Getinte jongen, lengte 1.80-1.84 meter lang, zat op een zwarte Swapfiets met een blauwe voorband. Droeg een donkerblauwe JBL speaker bij zich en had zwart lang haar met de zijkanten opgeschoren;

Persoon 3:
Was een kleinere blanke jongen, groene jas;

Bent u getuige geweest van deze poging straatroof of heeft u een vermoeden wie de verdachten zijn? Bel dan met 0900-8844. Heeft u informatie maar wilt u dit liever anoniem doen? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000. Dit alles onder vermelding van het zaaknummer 2021127893.

error: Content is protected !!