Veel rookontwikkeling bij grote brand in flatwoning in Leeuwarden

LEEUWARDEN – In een zorginstelling aan de Sixmastraat is donderdagochtend brand uitgebroken. De vierde verdieping van het pand moest worden ontruimd. De hulpdiensten schaalden groot op en kwamen met veel eenheden ter plaatse. In het pand wonen ongeveer 70 mensen met niet-aangeboren hersenletsel.Om twintig over zes kwam de melding in eerste instantie binnen als een automatische brandmelding. Omdat er daadwerkelijk brand bleek te zijn, werd er snel opgeschaald naar middelbrand, waardoor er een extra tankautospuit en hoogwerker werden opgeroepen. Kort daarna schaalde de meldkamer op naar grote-brand en GRIP-1, waardoor het Leeuwarder korps assistentie kreeg van brandweer Marsum en de Mobiele Commando-unit uit Drachten.
Het vuur woedde in een woning op de vierde verdieping. Brandweerlieden konden dit snel blussen. Door de brand kwam een deel van het pand onder de rook te staan, de vierde etage moest daarom volledig worden ontruimd. De KwikFit garage aan de overkant werd als opvanglocatie gebruikt.
Uit voorzorg kwamen er maar liefst acht ambulances ter plaatse voor mensen met eventuele rookinhalatie. Ook het Mobiel Medisch Team van Eelde kwam met de helikopter en per auto naar Leeuwarden. Het personeel vloog de heli naar het nabijgelegen MCL en werden per politieauto naar het incident gebracht. Personeel moest worden nagekeken voor rookinhalatie, maar uiteindelijk hoefde niemand naar het ziekenhuis te worden vervoerd.
De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. bron en Foto’s Robin Kiestra

error: Content is protected !!