Twee jongens van 16 en 17 uit Franeker zijn aangehouden op verdenking van de overval op pizzakoerier in Wergea

Wergea – De politie heeft dinsdagnacht rond 02.00 uur twee jongemannen van 16 en 17 jaar uit Franeker aangehouden op verdenking van een gewapende overval op een pizzakoerier op de Greate Kritewei in Wergea.

Toen de koerier, in het bijzijn van twee andere personen, zijn bestelling wilde afleveren in Wergea werd hij overvallen door het tweetal. Daarbij werd de auto van de koerier gestolen. Het tweetal ging er vandoor in de richting van Heerenveen. Politieagenten die de achtervolging inzetten hebben het tweetal weten aan te houden. Op enig moment reden de bestuurders zichzelf klem. De auto botste op een hekwerk van een bedrijf op de Leeuwarderstraatweg in Heerenveen. De verdachten hebben nog een poging gedaan weg te komen. Bij de aanhouding van de verdachten zijn schoten gelost. Niemand raakte gewond. De auto en de twee vuurwapens die daarin lagen zijn in beslag genomen. Het gebruik van het dienstwapen wordt intern onderzocht. De recherche heeft de zaak verder in onderzoek.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen met tips die kunnen helpen bij het verdere onderzoek. Het is bijvoorbeeld onduidelijk hoe beide jongemannen in Wergea terecht zijn gekomen. Heeft u iets bijzonders gezien dat van belang kan zijn voor de politie? Schroom dan niet om die informatie door te geven. Dit kan via 0900 – 8844, Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Politie.nl Tekst Politie Fryslan
Fotograaf Archief Veenstra-Media

error: Content is protected !!