Supermarkt verwoest door felle brand in Mussel

Mussel – Een winkelbrand in Mussel zorgde op maandagnacht 22 oktober voor de inzet van diverse brandweereenheden uit Groningen en Drenthe. Snelle inzet en opschaling voorkwamen verdere branduitbreiding.

Inzet
Om 20 over één kwam de melding van een dakbrand in een winkel aan de Musselweg in Mussel bij de meldkamer binnen. Informatie over vermoedelijke doorslag naar de winkel en dichte bebouwing zorgden voor opschaling naar middelbrand. Eveneens werden een hoogwerker uit Stadskanaal en twee waterwagens uit Drenthe gealarmeerd om te zorgen voor voldoende bluswater.

Bij aankomst was de brand uitslaand vanuit de punt van het dak. De brand werd door de verschillende eenheden vanaf meerdere zijden bestreden, waarbij overslag naar aangrenzende woningen succesvol werd voorkomen.

Een extra blusvoertuig uit Ter Apel zorgde voor toegang via de achterzijde en controleerden van binnenuit op branduitbreiding in de winkel.

Brand meester
Kort na half twee kon het sein brand meester worden gegeven. De brandweer kon voorkomen dat de brand in de kapconstructie op de winkel kon uitbreiden naar de winkel zelf. Wel liep de winkel rook- en waterschade op. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. Stichting Salvage is ingeschakeld voor ondersteuning bij de afhandeling van schade.
tekst Brandweer Groningen. archieffoto

error: Content is protected !!