Ravage op de A28 bij Assen nadat meerdere vrachtwagens op elkaar botsten

ASSEN – Vrijdagmorgen omstreeks 05.00 uur is er een ravage ontstaan op de A28 bij Assen. Ter hoogte van Assen-West botste drie vrachtwagens op elkaar, waardoor beide rijrichtingen werden afgesloten.

De vrachtwagen van Zijderlaan Stolwijk geladen met suikerbieten kwam vanuit de richting van Hoogeveen en is door nog onbekende oorzaak door de middenberm gereden. De combinatie kantelde vervolgens met als gevolg dat de suikerbieten verspreid over de rijbanen lagen. Een tegemoetkomende chauffeur van een transportbedrijf uit Groningen kon de situatie niet meer ontwijken en klapte op de trailer van de combinatie. Vervolgens botste er ook nog een vrachtwagen achterop van een bedrijf uit Staphorst.

Bij de middel hulpverlening raakte meerdere personen gewond. Een van de chauffeurs moest door de brandweer uit zijn truck worden bevrijd het is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. ook de andere twee vrachtwagenchauffeurs raakte bij het ongeval gewond. In verband met het ongeval en de afwikkeling daarvan is de snelweg A28 tot circa 16.00 uur in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en maakt daarbij gebruik van een drone.

Er is een omleiding ingesteld over de A32, N381, N33 en de N34. Ook op de ringweg van Assen stond het verkeer vanochtend vast. Waar andere media berichten dat er ook een trailer zijn lading met post is verloren is niet correct, De vrachtwagen met bouwmaterialen wordt overgeladen. Mogelijk is de trailer van het bedrijf uit Staphorst wel geladen met poststukken. Dit is echter niet bekend.

Fotograaf P.Koene © Compact Media.

error: Content is protected !!